טכניקות התמודדות מותאמות לילדים
כאשר אתם מרגישים שילדיכם מתוחים או עצבניים במיוחד, תוכלו להשתמש באחד מהכלים הבאים כדי להקל על התחושות האלה ולעזור להם להירגע. כלים אלה משמשים פתרון מיידי להקלה על רגשות בעוצמות גבוהות וניתן להשתמש בהם בכל עת.
הרפיה:
ראינו שאחד מביטויי הלחץ הוא במישור הגופני. ככל שאנו חווים חרדה גבוהה יותר, כך התגובות הגופניות שלנו נעשות חזקות יותר. פעמים רבות, תגובות גופניות אלו נובעות ממתח שרירים גבוה. לכן, טכניקות הרפיה יכולות לעזור לכם ולילדיכם, בייחוד בתקופה של אי וודאות המעוררת חרדה בה אנחנו נמצאים.
לחצו כאן לדוגמא לסרט הרפיה לילדים
דמיון מודרך:
ילדים יכולים להיתרם במיוחד מדמיון מודרך מכיוון שהם באופן טבעי בעלי דמיון פורה. הירגעות בעזרת דמיון של מקום אהוב או סיפור עשיר מאפשרת לילד לסגת לרגע מהמציאות המאיימת למקום בטוח שבו הם חשים רגשות נעימים כמו שלווה, רוגע ושמחה. את הדמיון המודרך מומלץ לבצע באזור שקט בבית, ללא הפרעות ורעשי רקע. בנוסף, לפני תחילת הדמיון המודרך אפשר לבצע עם ילדים תרגילי נשימה והרפיה שיסייעו להירגע ולהשקיט את המחשבות. אנו ממליצים לבצע בין 5 ל-10 דקות של דמיון מודרך להשגת אפקט של רגיעה.
לפניכם מספר סרטונים של דמיון מודרך שתוכלו להשמיע ולהתנסות יחד עם ילדיכם:
·מדיטציה לילדים (מוריה רוזנברג)
·מדיטציית הרפיה לילדים- מאיה ורדימון
·הרפיית שרירים ודמיון מודרך- עמותת נטל
הסחת דעת
לעיתים קרובות ממליצים לנו לסייע לילדים שלנו להכיר ברגשותיהם ולעודד אותם לבטא רגשות אלו. אולם, כאשר הרגש השלילי חזק ומפחיד במיוחד, העיסוק בו יכול להעצים את התחושות השליליות ולהכניס את הילד למעגל שלילי של מחשבות שבו הוא מדמיין במחשבותיו שוב ושוב את הגרוע מכל. במצבים כאלה ניתן להציע לילד לקחת "פסק זמן" ולהסיח את דעתו מהרגש השלילי. ניתן ואף רצוי לדבר על הדברים והתחושות שעלו לאחר זמן מסוים, בין אם זה מספר שעות לאחר מכן או ביום למחרת. ככל שהזמן חולף, כך יוכל הילד להסתכל על המצב המפחיד מזווית אחרת ולראות שלא הכל כל כך נורא.
הסחת דעת מועילה היא כזו שמערבת עשייה, למשל עיסוק בפעילות ספורטיבית, בישול, קריאה של ספר, ציור, ריקוד משותף בסלון, משחק קופסה עם המשפחה, שיחה עם חברים או עם סבא וסבתא וכל עיסוק בפעילות שגורמת לילד שלכם להרגיש טוב.