top of page
כיצד נעזור לילדים להתמודד עם הלחץ

התפקיד ההורי בשעת משבר איננו למנוע מהילד התמודדות עם הקושי. לילדים יכולות טבעיות המאפשרות להם להסתגל. על ההורה בשעת משבר לשמש כמסייע, תומך ומכוון את הילדים, באופן שיגביר אצלם תחושות של ביטחון העצמי, אהבה עצמית ומסוגלות.

  • ההורים מסייעים בוויסות רגשות הילדים באמצעות מגע וקירבה, הסחת דעת, הקשבה ועוד

  • ההורים נחוצים בתיווך והסברה של המציאות הקיימת.  

  • ההורים מסייעים לילדיהם בחיפוש ומציאת פתרון לקשיים ודרכי פעולה.

שגרה בימי חוסר שגרה-  יצירת שגרה בסיסית לילדים תגביר את תחושת היציבות והביטחון בבית, תפחית את המתחים ותקל על הילדים להתגייס לפעילויות השונות. השגרה לא צריכה להיות מושלמת, התחלה טובה תהיה לדאוג שהילדים הולכים לישון ומתעוררים בשעות קבועות, וכאשר הם ערים הם יודעים למה לצפות בהמשך היום. מומלץ כי ילדים בגילאי היסודי ומעלה יהיו שותפים בבניית התכנית היומית.

נזכור שגם אם הלו"ז לא מתממש במלואו, עצם הידיעה של הילד איך יראה היום מסייעת להפחתת חוסר הוודאות ומחזקת תחושת שליטה.

 

הפחתה של חשיפה לחדשות- חשיפה מוגברת לחדשות עשויה לעורר מתח רב, במיוחד בקרב ילדים שמתקשים להבדיל בין עובדות לחדשות כוזבות (פייק ניוז). נסו להפחית את החשיפה הכללית בבית לערוצי התקשורת ועזרו לילדיכם לקבל מידע אמין וידידותי. 

שימוש בטכניקות התמודדות המותאמות לילדים- קיימות טכניקות רבות ומגוונות לסיוע לילדים להתמודדות עם משברים. מטרתם של כל הטכניקות הנה ליצור "חיסון פסיכולוגי", קרי, הכנה להתמודדות יעילה. הנחת המוצא של כל הטכניקות היא כי ניתן ואף מומלץ "לחסן" את הילד בפני הקשיים הניצבים בפניהם. רצוי להתנסות בטכניקות השונות ולבחור מבניהן אשר חוויתם כיעילות עבור משפחתכם.

הטכניקות הנפוצות ביותר הן:

  1. דמיון מודרך והרפיה מותאמת לילדים

  2. הסחת דעת

  3. תיקון הטיות קוגניטיביות

  4. משחקים מותאמים

bottom of page